utorok 5. marca 2013

Cestoviny s korenovým petržlenom a slaninou

Tieto cestoviny mi  veľmi pripomínajú fliačky s kapustou nielen vzhľadom, ale aj chuťovo, čomu celkom nerozumiem, ale je to tak a toto je trošku "zmodernizovaná" verzia tohto klasického jedla.
Okrem toho petržlen je momentálne v sezóne ešte z minuloročných zásob, takže ak Vám nejaké ostali, toto je jedna z možných príležitostí ako ich chutne využiť a myslím, že dochutené poriadnou domácou slaninkou neuniknú ani pozornosti mužskej časti domácnosti... ;)



 



POTREBUJEME:
400g očisteného koreňového petržlenu
100g poctivej domácej prerastanej slaniny nakrájanej na kocky
50g masla
30g strúhaného parmezánu
hrsť nasekanej zelenej petržlenovej vňate
250g cestovín - dlhých, alebo krátkych širokých rezancov, alebo iných podobných
soľ







POSTUP:
Petržlen si nastrúhame nahrubo - odporúčam použiť mixér, lebo ručne je to nekonečný príbeh a na konci už nebudete vedieť, či si nestrúhate aj prsty (môj častý prípad).
Dáme variť cestovinu do osolenej vody podľa návodu - ak by sa náhodou dovarili skôr ako petržlen, odoberieme si pred scedením 1-2 naberačky vody, v ktorej sme ich varili.
Na veľkej panvici si začneme pomaly smažiť slaninu, aby pustila tuk a trochu spriesvitnela - vtedy pridáme aj maslo.
Zvýšime teplotu a keď maslo prestane peniť, prihodíme petržlen, osolíme, premiešame a pri priebežnom premiešaní dusíme pod prikrývkou - mal by zmeniť trochu farbu - máličko zhnednúť.
Vtedy prilejeme trochu vody z cestovín, prisypeme parmezán a dobre premiešame.
Odstavíme z ohňa, primiešame scedené cestoviny, nasekanú hrsť vňate a môžeme podávať.


 Dobrú chuť!



2 komentáre:

  1. Nam nam nam :)
    Hezky blog :)
    Budu rada, kdyz.me navstivis :) Mona se muzeme sledovat:)
    www.olivains.com

    OdpovedaťOdstrániť