Celý február ubehol ako voda, na blog ani nebol čas, lebo dokola riešime choroby (už nech vykapú všetky tie hnusné bacily, čo nás v tom stále držia s prestávkami už od novembra!) a človek akosi nemá chuť robiť nič navyše a užíva si každú chvíľu, keď nemusí byť zavretý doma s plným nosom.
No akonáhle sa cítime lepšie, máme chuť okrem iného aj na takéto "babracie" sladkosti.
Už pred pár týždňami som skúsila prvýkrát urobiť nielen muffiny, ale vyšší level - cupcakes (pre mňa teda čokoľvek, na čo je potrebné použiť zdobiace vrecúško, vyšší level), napriek tomu, že vyzerali akoby ich zdobil náš syn, ale aspoň, že chutili a nevzdala som sa, skúšam to zase (síce vzhľad je rovnaký, ale ja sa časom vymakám, haha).
Síce tento recept prešiel nechcenými a odstupom času aj nepodstatnými zmenami, ale vo výsledku im to vôbec neuškodilo.
Tak tu sú aj pre Vás...
cesto:
90g špaldovej múky
90g hladkej múky
50g holandského kakaa
2ČL prášku do pečiva
100g hnedého cukru
štipka soli
110g zmäknutého masla
2 vajíčka
náplň:
200g čokolády
150ml smotany na šľahanie
30g masla
krém:
250g mascarpone
100g krémového syra
50g práškového cukru
POSTUP:
Kakao si poriadne rozmiešame v menšej miske v 240ml vriacej vody a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si v inej, veľkej mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny a postupne prišľahávame vajíčka, múky zmiešané s práškom do pečiva a soľou a nakoniec prilejeme kakaovú "vodu".
Cestom naplníme košíčky v muffinovej forme a pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 200°C.
Náplň pripravíme tak, že smotanu s maslom privedieme do varu a zalejeme tým čokoládu nasekanú na malé kúsky a miešame kým nám nevznikne hladká hmota, ktorú necháme vychladnúť a trochu stuhnúť.
Pripravíme si ešte krém na "čiapočku" a to vymiešaním jednotlivých ingrediencii úplne do hladka.
Upečeným a vychladnutým koláčikom zrežeme opatrne vrchnú časť a lyžičkou vydlabeme časť vnútra, ktoré zároveň naplníme čokoládovou náplňou a prikryjeme zrezanou vrchnou časťou cesta.
Nakoniec bielym krémom vytvoríme čiapočku a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
K horkej čiernej káve sú ideálne...
A ak milujete čokoládu ako ja, budete ich milovať tiež.
p.s.: so zvyškom cesta si nerobte starosti, zmiešajte ho zo zvyšnou náplňou a krémom a mlsajte, kým koláčikom tuhnú "kosti" v chladničke... ;)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára