A ovocnú zložku je možné obmieňať podľa dostupného ovocia, či orieškov, alebo čokolády...
POTREBUJEME:
2 vajíčka - zvlášť bielky a žĺtky
2 hrnčeky celozrnnej múky (špaldovej, pšeničnej)
1/2 hrnčeka kokosového mlieka
5 PL medu
5PL oleja
2ČL prášku do pečiva
štipka soli
šťava s kôra z polovice citróna
300 g červených ríbezlí (alebo iného ovocia)
hnedý cukor
hnedý cukor
POSTUP:
Žĺtky vyšľaháme s medom do peny.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh.
Do žĺtkovej zmesi primiešame olej, kokosové mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a citrónovou kôrou.
Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
Cestom plníme muffinové košíčky vo forme a ozdobíme ríbezľami (môžeme ich opatrne vmiešať aj rovno do cesta a už hotovou zmesou plniť košíčky).
Ak chceme, môžeme pred pečením posypať každý muffin "štipkou" hnedého cukru aby sa urobila na povrchu sladká trblietavá "kôrka".
Ak chceme, môžeme pred pečením posypať každý muffin "štipkou" hnedého cukru aby sa urobila na povrchu sladká trblietavá "kôrka".
Pečieme v rúre vyhriatej na 160°C asi 25-30 minút.
Skontrolujeme špáradlom.
Zdroj inšpirácie: Gurmet
mnam Majka, vyskusam spaldovu verziu a dam kokosovy olej, ribezle mam este v mraziaku. hrncekove recepty su vyborna vec, Tvoje muffky vyzeraju velmi chutne :)
OdpovedaťOdstrániťdakujem Adka :) veru hrncekove su aj moje oblubene :) potom mi napis,ci chutili :)
Odstrániť