utorok 6. marca 2012

Penne so sušenými paradajkami

Tieto cestovinky sú veľmi rýchle a veľmi chutné, keď na človeka príde náhle veľký hlad a zároveň si chce dopriať niečo ľahké a nechce tak zaťažiť žalúdok.

Odporúčam ich hlavne milovníkom talianskej cestovinovej kuchyne spojenej s olivovým olejom, paradajkami, bylinkami a parmezánom... hmmm, mňam! :)



INGREDIENCIE:
1 balenie penne (400g)
100g nastrúhaného parmezánu
50g sušených paradajok
50g slnečnicových semienok
2PL olivového oleja - ale kľudne aj viac, podľa konzistencie "omáčky"
2ČL sušenej bazalky - alebo 2 PL čerstvej nasekanej
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP:
Uvaríme si cestoviny podľa návodu.
Paradajky si nakrájame na drobné kúsky, alebo tenké pásiky a zmiešame ich s bazalkou.
Prilejeme olivový olej  a pridáme slnečnicové semienka  s polovicou parmezánu.
Keď máme cestoviny uvarené "al dente", zlejeme ich a nepreplachujeme, ale rovno do nich vmiešame pripravenú omáčku.
Dosolíme a okoreníme, premiešame a necháme prikryté ešte pár minút stáť.
Hotové cestoviny podávame posypané zvyšným parmezánom.


Mňam!
Dobrú chuť!

2 komentáre:

  1. Mnam, tohle jsou presne testoviny dle me chuti, miluju susena rajcata a parmazan :)

    OdpovedaťOdstrániť