utorok 25. októbra 2016

Jednoduché kuracie kari so zeleninou

Z času na čas máme doma chuť na niečo "východnejšie".
Toto jedlo je veľmi jednoduché a rýchle na prípravu. Väčšinu surovín mávame dokonca bežne doma (aj v obchodoch) a nie je to ani žiadna prehnaná chuťová exotika, takže chutiť bude snáď každému.
Stačí dokúpiť chutnú kari pastu a kokosové mlieko a môžete sa vydať na cestu do Ázie...



POTREBUJEME:
2 ks kuracích pŕs
3 mrkvy
1 červená (alebo iná farebná) paprika
1 menšia brokolica
200 g zelených fazuliek
2 nadrobno nasekané strúčiky cesnaku 
1 konzerva kokosového mlieka ( ja si vždy urobím zásoby v Lidli počas Ázijského týždňa)
1-2 PL červenej kari pasty (hľadajte napríklad v Tescu, alebo v špecializovaných potravinách)
2 PL oleja
kurací vývar alebo voda na podliatie
soľ
mleté čierne korenie

Uvarená ryža Basmati a limetka na dochutenie



POSTUP:
Zeleniny si očistíme a nakrájame na prúžky - mrkvu, fazuľku a papriku a na ružičky brokolicu.
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky.
V hrnci alebo v hlbšej panvici si rozohrejeme olej a chvíľu na ňom necháme rozvoňať kari pastu.
Potom pridáme kuracie mäso, zeleninu (aj cesnak), trochu opečieme a zalejeme kokosovým mliekom.
Prípadne podlejeme vývarom/vodou a ochutíme soľou s korením.
Podusíme, kým nie je uvarené mäso a potom odstavíme.

Bleskovka, čo poviete? 


Podávame s ryžou Basmati a dochutíme limetkou.


Dobrú chuť!

P.S.: obrus nabudúce vyžehlím, haha..



Zdroj: Apetit (recept je upravený).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára