streda 19. októbra 2016

Kokosovo-banánové muffiny s čokoládou

Nedávno (rozumej pred polrokom) som prvýkrát robila tieto skvele muffiny, ktoré sa automaticky zaradili do kategórie "osvedčené recepty".
Robila som ich už viackrát, čo sa u mňa stáva len výnimočne, ako v prípade čokoládových muffín s černicami

Sú skvelé ku káve, či čaju, alebo ako desiata do školy, či do práce.
Sú tak trochu exotické a šťavnato vláčne vďaka kombinácii kokosu a banánov a skvele ich dopĺňajú tekuté kúsky čokolády, na ktoré narazíte po zahryznutí...




POTREBUJEME (na približne 12 kusov):
275 g hladkej múky (môžete použiť aj špaldovú, prípadne ju na polovicu namiešať s hladkou)

40 g strúhaného kokosu
175 g hnedého cukru
25 g kakaa
500 g zrelých rozpučených banánov
125 ml kokosového mlieka
125 ml oleja
2 vajíčka
2 ČL vanilkového extraktu
2 ČL prášku do pečiva
100 g horkej čokolády
100 g mliečnej čokolády
práškový cukor na posypanie



POSTUP:
V mise zmiešajte múku s kokosom, cukrom, kakaom, práškom do pečiva a nakoniec vmiešajte obe nasekané čokolády.
V inej miske rozšľahajte banány, vajíčka, vanilkový extrakt, kokosové mlieko, olej a zľahka zmes premiešajte so suchou zmesou.
Hrudky, ktoré sa vytvoria si vôbec nevšímajte (nemiešajte to ako o dušu, len aby bolo cesto hladké), lebo tie vytvoria nadýchanosť muffiniek.
Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami, alebo vymažte maslom/prípadne kokosovým olejom a vysypte kokosom.
Cesto do otvorov rovnomerne rozdeľte (možno vám vyjde aj pár kúskov navyše).
Pečte v rúre vyhriatej na 180°C približne 25 minút (skúste špáradlom).
Po upečení ich pár minút nechajte chladnúť vo forme a potom ich preneste na mriežku, resp. na tanierik a opatrne degustujte... 



...predsa len popálenina od čokolády je trochu nepríjemná.


A aby som nezabudla... ak to stihnete, poprášte ich ešte práškovým cukrom.



Zdroj inšpirácie: časopis Apetit.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára