štvrtok 20. októbra 2016

Jablkové placky s pažítkovou bryndzou a karamelizovanými jablkami

Toto je asi najzaujímavejší jablkový recept, čo som doteraz skúsila.
V živote by som nepovedala, že niekoho napadne spojiť jablká s bryndzou a rascou a už vôbec nie, že to bude taká skvelá kombinácia. 
Je to výborné jesenné jedlo, ktoré skvele zasýti celú rodinu.






POTREBUJEME:

500 g očistených a nahrubo nastrúhaných jabĺk
150 g polohrubej múky
100 ml mlieka
2 vajíčka
1/2 ČL rasce
1/2 ČL soli
olej na smaženie
náplň:
250 g bryndze
200 ml kyslej smotany
pažítka
karamelizované jablká:
2 jablká nakrájané na kocky
1 PL (hnedého) cukru




POSTUP:
Na začiatku si premiešame bryndzu so smotanou a nasekanou pažítkou a odložíme do chladničky.
V menšej panvici si na lyžici cukru skaramelizujeme kocky jabĺk a odložíme na bok (udržiavame podľa možnosti teplé).
V mise si zmiešame strúhané jablká, mlieko a vajíčka a pridáme k nim zmiešané suché prísady.
Na malom množstve oleja opekáme hrubšie veľké placky do zlatista z každej strany.
Ešte teplé placky potrieme bryndzovým krémom a ozdobíme karamelizovanými jablkami. 


Dobrú chuť!



Zdroj: F.O.O.D.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára