Tu na blogu už je jedna polievka, ktorá je fakt výborná a zároveň najobľúbenejším príspevkom zo všetkých. Je zo špenátu a je to naozaj najlepšia špenátová polievka, akú som ochutnala.
Aby som sa neopakovala, tak som pomenovanie tohto príspevku trošku zmenila, no táto polievka je
fakt FANTASTICKÁ! :)
V podstate je to najlepšia tekvicová polievka, akú som jedla.
Obrovskú službu tu robí kombinácia Hokkaida s bryndzou a aj keď ma doteraz táto kombinácia nenapadla, výsledok bol neskutočný!
Polievku máte hotovú raz dva a ešte rýchlejšie zmizne z hrnca, preto si navarte rovno dvojitú dávku.
1 tekvicu Hokkaido
1 cibuľa
1 pór
2 paradajky
1 strúčik cesnaku
200 ml mlieka
150 g kyslej smotany
zeleninový vývar
4 PL olivového oleja
mleté čierne korenie
soľ
hrsť lístkov bazalky
opečené chlebové kocky
hrsť opečených tekvicových semienok
bryndzový krém:
200 g bryndze
100 g kyslej smotany
POSTUP:
Tekvicu umyte a vyberte semienka, ale nemusíte ju šúpať, rovno ju nakrájajte na kocky.
Na drobné kúsky nakrájajte cibuľu a pór a opečte ich na oleji.
Potom pridajte tekvicu a prelisovaný strúčik cesnaku a nadrobno nakrájané paradajky.
Zalejte vývarom (500 - 1000 ml podľa toho ako hustý chcete mať krém) a varte do mäkka.
Následne polievku rozmixujte, vlejte mlieko a kyslú smotanu, nasekanú čerstvú bazalku a dochuťte.
Na záver v miske vymiešajte bryndzu s kyslou smotanou na krém (kľudne aj s hrudkami, mňam).
Pred podávaním môžete jednotlivé porcie pekne ozdobiť opečeným chlebíkom, semienkami tekvice a poriadnou lyžicou bryndzového krému.
Želám dobrú chuť!
Zdroj inšpirácie: F.O.O.D.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára