utorok 24. januára 2012

Môj Coleslaw

Raz za čas ma prepadne chuť urobiť si niečo zeleninové, nejaký šalát alebo podobne... 
Poviem Vám, chcela by som, aby mi aj iného jedla stačilo tak málo ako zeleniny! Fakt je to neuveriteľné, ako málo dokážem zeleniny zjesť a ten pocit sýtosti, ktorý pritom mám!!! Prečo sa mi to nestane pri čokoláde?! :)
Nuž, asi sa budem musieť naprogramovať nasilu, lebo niekedy si myslím, že som vážne závislá na cukre a vážne sa musím na druhej strane nútiť jesť zeleninu vo väčšom množstve...
Pretože zeleninové chute prídu, ale to množstvo, ktoré z toho zjem je v porovnaní s takou čokoládou ako 2 kocky a jednoducho viac nevládzem! 


Tento kapustový šalát vznikol podobne... 
Prišla na mňa veľká chuť na kapustu, červenú, lebo je taká krásna a aj veeeľmi dobrá (vždy som milovala kradnúť si ju pred varením mamke z misky a len tak chrumkať), ale plná misa (podotýkam z tej najmenšej hlávky, ktorú som kedy v obchode videla!) ma úplne zaskočila a ešte viac ma prekvapilo, keď som si nabrala šalát do misky pre seba ako "hlavný chod" a ledva som ju dojedla!!! 
...možno, keby mu robilo spoločnosť grilované mäsko :)))

...zbytok teda musel dojesť môj obetavý muž... 
 (ešte, že ho mám, lebo neviem, čo by som robila so zbytkom tolkého jedla, na ktoré som sa nevládala už ani pozerať, keď som otvorila chladničku :D)

INGREDIENCIE:
(na jednu pre mňa veľmi veľkú misu :) )
1 malá hlávka červenej kapusty
2 stredné mrkvy
1 červená cibuľa
1 bielý jogurt
1 strúčik cesnaku
1PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
2ČL dijonskej horčice
2 PL sušenej zelerovej vňate (môže byť aj petržlenová a najlepšie by bola najemno nasekaná akákoľvek čerstvá)



POSTUP:
Zeleninu (kapustu, cibuľu, mrkvu) si narežeme/posekáme na kúsky - aké sa nám páčia, no a premiešame.
Jogurt si premiešame s prelisovaným cesnakom, olejom, soľou, korením, vňaťou a horčicou a pekne zeleninu pooblievame a premiešame.
Môžeme na chvíľu odložiť do chladničky - to majú šalátiky (hlavne tie s krémovým dressingom) radi, ale nie je to nutnosť.



p.s. pri množstve uvedených surovín sa netreba striktne držať receptu, pretože všetko závisí od Vašich chutí! :)


6 komentárov:

  1. mňam, červená kapusta, chrumkavá, chrum, chrum, ale mám podobný problém, väčšinou sa do zeleniny musím nútiť :( našťastie mám tiež obetavého muža doma, ktorý nie len, že dojedá nedojedené, ale tiež ma núti jesť veľa zeleninky a zdravých vecí :) momentálne sa dočítal, že pre ľudí, ktorí trpia anémiou (ako ja), je dobré piť červené vínko, tak mám povinne asi deci každý večer, a pritom ja víno fakt nemám rada.. Ale zvykám si :D
    super receptík :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jeej, no to mas super, ten moj je skor za take "menej zdrave" dobroty, ale ochotne doje fakt cokolvek :D
    ja anemicka nie som, teda asi,mozno aj preto,lebo ja zas cervene vinko oblubujem.. ale samozrejme nie kazdodenne ;D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak aj ja si ho isto obľúbim, hádam..snáď.. :) a dnes na večeru možno bude tento šalátik :)

      Odstrániť
    2. fiha, potom mi napis ohlasy :)

      Odstrániť