Ja veľmi a najviac s tvarohom neochuteným, úplne neutrálnym, mňam! ...teda s jemným maslovým prelivom, aby to nebolo príliš suché.
Zdroj inšpirácie: Apetit
Poznám však aj sladké, či (haluškovú) verziu s vypečenou slaninkou a tá veru tiež nie je odolateľná tak ľahko.
Tento recept je ale takou "vyšperkovanou" verziou tej haluškovej s nádychom talianskej kuchyne.
POTREBUJEME:
250-300g cestovín
70g nakrájanej anglickej slaniny
1 chilli paprička
1-2 strúčiky cesnaku
150-200g tvarohu
1PL olivového oleja
hrsť lístkov bazalky
soľ
parmezán
POSTUP:
Cestoviny si uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
Na veľkej panvici opečieme na olivovom oleji slaninu a chilli papričku a ku koncu primiešame aj prelisovaný cesnak (opekáme spoločne asi pol minúty).
Vmiešame tvaroh, chvíľu ho prehrievame, osolíme a odstavíme.
Nakoniec vmiešame bazalku a uvarené cestoviny.
Podávame ozdobené strúhaným parmezánom a bazalkovými lístkami.
Dobrú chuť prajem!
Zdroj inšpirácie: Apetit
musím povedať, že to vyzerá veľmi chhutne:)
OdpovedaťOdstrániťMnam uz teraz mam chutky :)
OdpovedaťOdstrániťPozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs
zajimava kombinace, vypada to lakave
OdpovedaťOdstrániťskuste aj s opazenou paprikou, my uz ine nejeme :D
OdpovedaťOdstrániťvdaka za tip,Ivka :) uz som ich davno nerobila, ale skusim :)
OdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániť