Ak ste si urobili zásoby v mrazničke, tak stačí použiť jednú kocku z formy na ľad.
POTREBUJEME:
1 hrnček ryže Arborio (alebo inej na rizoto)
1-2 hrste medvedieho cesnaku
2 hrste rukoly
50g masla
1 menšia cibuľa
500-750 ml horúceho zeleninového vývaru
150 ml suchého bieleho vína
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
parmezán na posypanie
olivový olej na dochutenie
POSTUP:
Bylinky si umyjeme, necháme odkvapkať a nasekáme.
Na masle si opečieme cibuľu, prisypeme ryžu a ešte chvíľu opekáme, kým ju zalejeme vínom, ktoré necháme skoro celkom vypariť.
Potom začneme po naberačkách prilievať vývar a miešame a miešame, až kým sa ryža neuvarí.
Nakoniec do odstaveného rizota vmiešame nasekané bylinky a dochutíme soľou a korením.
Podávame posypané parmezánom a pokvapkané olivovým olejom.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára