štvrtok 17. júla 2014

Pikantné tvarohové cestoviny so slaninkou

Máte radi rezance s tvarohom? 
Ja veľmi a najviac s tvarohom neochuteným, úplne neutrálnym, mňam! ...teda s jemným maslovým prelivom, aby to nebolo príliš suché. 
Poznám však aj sladké, či (haluškovú) verziu s vypečenou slaninkou a tá veru tiež nie je odolateľná tak ľahko.
Tento recept je ale takou "vyšperkovanou" verziou tej haluškovej s nádychom talianskej kuchyne.







POTREBUJEME:
250-300g cestovín 
70g nakrájanej anglickej slaniny
1 chilli paprička
1-2 strúčiky cesnaku
150-200g tvarohu
1PL olivového oleja
hrsť lístkov bazalky
soľ
parmezán




POSTUP:
Cestoviny si uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
Na veľkej panvici opečieme na olivovom oleji slaninu a chilli papričku a ku koncu primiešame aj prelisovaný cesnak (opekáme spoločne asi pol minúty).
Vmiešame tvaroh, chvíľu ho prehrievame, osolíme a odstavíme.
Nakoniec vmiešame bazalku a uvarené cestoviny.
Podávame ozdobené strúhaným parmezánom a bazalkovými lístkami.



Dobrú chuť prajem!




Zdroj inšpirácie: Apetit

6 komentárov: