Majú zaujímavú príchuť cesta - je prevoňané bazovým sirupom - výborný nápad, úplne nová chuť.
Odporúčam vyskúšať (kľudne aj s iným ovocím), je to maximálne sezónna chuť, proste chuť prvej záhradnej úrody.
Tak snáď zachutia aj Vám...
POTREBUJEME:
225g hladkej múky
3ČL prášku do pečiva
200g trstinového cukru
3 vajíčka
150g bieleho jogurtu
175g roztopeného masla
štipka soli
300g josty/egrešov/čiernych ríbezlí
4PL bazového sirupu
POSTUP:
V jednej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a cukor.
V druhej prešľaháme vajíčka,jogurt, bazový sirup a nakoniec vmiešame vychladené roztopené maslo.
Tekutú zmes vmiešame do suchej a nakoniec vmiešame ovocie.
Naplníme košíčky na muffiny (ja mám trošku menšie silikónové a vyšlo mi okolo 20ks) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C na 20 minút.
Po upečení necháme chvíľu chladnúť.
Ak Vám bude ovocie pripadať príliš kyslé, môžete muffiny trošku "osnežiť" práškovým cukrom.
.... tu sú, nech sa páči!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára