Fakt nikdy.
No snažím sa ich varenie obmedzovať na jeden deň v týždni a tak sa mi tu pár cestovinových receptov za posledné týždne nazbieralo.
Tu je ďalší z nich, pre ostrejšie povahy, lebo sú výrazne pikantné, takže deťom ich variť neodporúčam.
POTREBUJEME:
300g dlhých cestovín
2PL olivového oleja
2-3 strúčiky cesnaku
2PL kapár
1 nasekaná sušená chilli paprička
1/2 ČL oregana
2 rozmixované sušené paradajky
1 hrsť čiernych olív
400g konzerva paradajok (ja používam domácu zaváraninu)
prípadne trochu zeleninového vývaru alebo vody z uvarených cestovín
morská soľ
bazalka na ozdobenie
parmezán
POSTUP:
Uvaríme si cestoviny.
Na olivovom oleji si opečieme nasekaný cesnak, kapari, chilli papričku a oregano spolu s rozmixovanými sušenými paradajkami si minútu (kľudne všetky tieto ingrediencie môžete rozmixovať s nimi a opiecť rovno masu).
Potom prihodíme nasekané olivy a pridáme paradajky, prípadne podlejeme trochou vývaru/vody z cestovín.
Varíme asi 10 minút a dochutíme soľou.
Na záver zmiešame s uvarenými cestovinami a podávame ozdobené bazalkou a strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára