Patria tam aj skvosty ako guláš, či kapustnica, alebo bôb na kyslo, či talianske minestrone a podobne... proste polievky "se všim všudy", ktoré bez problémov zasýtia aj za bežné dva chody a chute sú v nich dokonale skombinované.
Jediný doplnok, čo potrebujú je lyžica a možno krajec čerstvého chrumkavého voňavého...
POTREBUJEME:
200 g červenej fazule (vopred deň namočenej a uvarenej, prípadne konzervovanej, keď nemáte čas)
veľká hrsť sušených húb
50 g masla
1 cibuľa nadrobno nakrájaná
1 bobkový list
3 guličky nového korenia
1/2 ČL rasce
500 ml vývaru
1 PL hladkej múky
350-400 g kyslej kapusty
250 ml sladkej smotany
soľ
mleté čierne korenie
POSTUP:
Huby si namočíme aspoň hodinu pred varením do horúcej vody (môžeme použiť rovno horúci vývar).
Na masle opečieme cibuľu s korením, rascou a bobkovým listom, pridáme múku a minútku pražíme.
Zalejeme vývarom s hubami a privedieme k varu.
Pridáme kapustu, fazuľu a varíme asi polhodinu.
Nakoniec ochutíme soľou a korením, prilejeme smotanu, prevaríme a podávame.
...tak prostá a tak dokonalá chuť.
zdroj inšpirácie: Apetit
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára