Veď prečo si neosviežiť studené dni spomienkami na teplo?
POTREBUJEME:
2 hrnčeky polohrubej múky + na formu
100g nastrúhanej (alebo roztopenej) horkej čokolády
3PL kakaa
1 hrnček mlieka
125g masla + na formu
2 vajíčka - osobitne bielky a žĺtky
1 kypriaci prášok
1 vanilkový lusk
1 hrnček cukru
štipka soli
300g ríbezlí (alebo iného ovocia - maliny by boli fantastickééé!)
POSTUP:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a dreňou z vanilky.
Potom primiešame roztopené vychladené maslo, mlieko, múku, kakao, čokoládu a kypriaci prášok.
V inej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh a zamiešame ho do cesta.
Cesto nalejeme do formy vymazanej maslom a vysypanej múkou a posypeme ríbezľami.
Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 170°C asi 30-40 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a podávame s kopčekom smotany, alebo bez nej.
Zdroj inšpirácie: Gurmet
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára