Nerobím cheesecake veľmi často, pretože stále mám pred ním podvedome akýsi rešpekt. Ani sama neviem prečo, lebo tento koláč je veľmi jednoduchý na prípravu a je veľmi nepravdepodobné, že sa nepodarí.
Znovu je v ňom použitá podľa mňa skvelá kombinácia - s čokoládou, fakt si s ňou hokkaido rozumie veľmi dobre.
Nie je veľmi presladený, no zároveň má krásnu vôňu a ako každý cheesecake je veľmi sýty, takže stačí jeden kúsok a máte dosť (hlavne po nedeľnom obede, haha).
POTREBUJEME:
150g kakaových sušienok (derby, bebe...)
50g studeného masla
500g tekvice hokkaido
400g krémového syra (v tomto prípade sa jemným tvarohom nahrádzať neodporúča)
150g trstinového cukru
3 vajíčka
2PL kukuričného škrobu
1,5 ČL mletej škorice
1/2ČL muškátového orieška
hrsť mandľových plátkov
strúhaná horká čokoláda
POSTUP:
Tekvicu očistíme od semienok a nakrájame na väčšie kocky.
Varíme vo vode do mäkka a po scedení rozmixujeme na pyré, ktoré necháme vychladnúť.
Formu na pečenie môžeme vyložiť papierom na pečenie, koláč sa potom bude ľahšie vyberať.
V miske si z rozdrvených sušienok a masla vytvoríme jednotnú zmes, ktorú natlačíme na dno formy a uložíme na chvíľu do chladničky.
Potom si zmiešame syr a cukor a postupne primiešavame vajíčka.
Do zmesi vmiešame ešte pyré a koreniny zmiešané so škrobom.
Hotovú náplň nalejeme na vychladený korpus a párkrát formou buchneme o podložku, aby vyplávali bublinky vzduchu na povrch.
Formu obalíme zvonku alobalom, vložíme do pekáča a prilejeme trochu vody.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 50 minút.
Po upečení necháme úplne vychladnúť vo forme (najlepšie aj cez noc v chladničke) a ozdobíme mandľovými plátkami a čokoládou.
Dobrú chuť...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára