utorok 24. januára 2017

Zeleninový krém so šampiňónmi na masle



Tentokrát tu mám recept na skvelú polievku, ktorej základ je z klasickej zeleninovej polievky, ktorú poznám ešte z čias detstva. 
Krémovosť a šampiňóny na masle jej však dodali nádych luxusu.
Je jemne pikantná a výdatná, takže skvele nahradí aj rýchly obed v týchto studených januárových dňoch.


ZELENINOVÝ KRÉM SO ŠAMPIŇÓNMI NA MASLE




POTREBUJEME:
400 g zemiakov
100 g mrkvy
100 g zeleru
100 g petržlenu
150 ml mlieka
2 ČL sušenej majoránky
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
300 g šampiňónov
2+2 PL masla (najlepšie GHEE)



POSTUP:
Zeleninu a zemiaky si nakrájame na kocky a opečieme ju v hrnci na 2 lyžiciach masla.
Zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
Ochutíme majoránkou, soľou a korením.
Zatiaľ si môžeme pripraviť huby.
Šampiňóny pokrájame na väčšie kocky a opekáme ich na ďalších dvoch lyžiciach masla do zlatista a na konci ich osolíme a okoreníme.
Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme ju, prilejeme mlieko a znovu necháme prevrieť.
Po odstavení vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Podávame s maslovými hubami a chlebom, či chlebovými kockami.

Dobrú chuť!

2 komentáre: