Ako som včera počula v telke, máme za sebou
"prvý polčas prázdnin"
-teda my nie, nám sa začali škôlkárske prázdniny až dnes a von je priam dokonalé leto.
Človek už nevie, kam by sa pred ním skryl, ideálne do bazéna, nalievame sa vodou a akosi automaticky máme chute nastavené na niečo osviežujúce (prípadne grilované, mňam).
Práve preto som sa rozhodla pridať sem tentokrát moju obľúbenú chuťovú kombináciu - mak a citrón.
V muffinoch ladia dokonale, tak prečo im nepridať ešte krémovú čiapočku.
CITRÓNOVÉ CUPCAKES S MAKOM
225 g hladkej múky
175 g hnedého cukru
2 zarovnané ČL prášku do pečiva Dr.Oetker
3 vajcia
100 g bieleho jogurtu
175 g roztopeného vlažného masla
1 kopcovitá lyžica nemletého maku (môžete ho nasucho chvíľu opiecť na panvici) + na ozdobenie
kôru z 2 citrónov (prípadne 1 vrecúško kôry Finesse od Dr.Oetkera)
Krém:
250 g mascarpone
100 g masla
100 g cukru (prípadne viac)
pár lyžíc citrónovej šťavy podľa chuti
POSTUP:
Vo veľkej miske premiešame suché suroviny a v menšej prešľaháme tekuté.
Nakoniec zmiešame obe zmesi spolu a cestom plníme muffinovú formu vyloženú papierovými košíčkami.
Pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 20 - 22 minút.
Kým sa nám pečie cesto, pripravíme si krém vyšľahaním uvedených surovín - citrónovú šťavu pridávame podľa chuti.
Upečené muffiny necháme úplne vychladnúť a potom ozdobíme krémom vo vrecúšku so zdobiacou špičkou a posypeme makom.
Uskladníme ich v chladničke, pretože krém sa v tomto teple expresne rozteká.
p.s. tip na záver: ak máte chuť na niečo naozaj svieže - môžete po upečení ešte teplé muffiny popichať špáradlom a potrieť citrónovou šťavou, prípadne šťavou zmiešanou s práškovým cukrom.
p.s. tip na záver: ak máte chuť na niečo naozaj svieže - môžete po upečení ešte teplé muffiny popichať špáradlom a potrieť citrónovou šťavou, prípadne šťavou zmiešanou s práškovým cukrom.
Želám Vám príjemný a pohodový "druhý polčas"!
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára