nedeľa 24. júna 2018

Svieže marhuľovo-kokosové guľôčky



Pozdravujem celý blogosvet a všetkých milovníkov dobrého jedla!

Od posledného príspevku sú to TRI mesiace! Och! Ani sama neviem prečo. Možno kvôli tomu, že je to u nás momentálne trochu hektickejšie a keď mám čas, tak radšej nerobím nič a taktiež som akosi nemala motiváciu a nevedela som sa nakopnúť. Celkovo mi to akosi dlho nepripadá, pretože ten čas od začiatku roku beží ešte rýchlejšie a všimla som si u viacerých ľudí naokolo, že majú z tohto roku rovnaký pocit. 
No prišlo leto, aj počasie sa zbláznilo, tiež zrýchlilo tempo a leto je už tak dlho, že ho tri dni po oficiálnom začiatku len vďaka ochladeniu nemáme plné zuby.
Stále však dúfam, že sa to umúdri a konečne sa podarí taký ten ozajstný hlboký "nádych-výdych" a budeme zas v starých spomalených koľajách, veget, pohoda a dobré jedlo...




SVIEŽE MARHULOVO-KOKOSOVÉ GUĽÔČKY

Aj tentokrát tu mám recept na takú rýchlovku, lebo komu by sa chcelo v tomto teple kuchyňu vyhrievať ešte aj zapnutou rúrou, no nie?!
Medzi moje obľúbené sladkosti patria často energy-guľôčky, lebo ma nakopnú, obsahujú zdravé veci a našúľam ich za pár minút. Milujem hlavne tie mandľovo-kakaové od Lahodnej Elly, ale v tomto teple sa hodí skôr niečo sviežejšie.
A keďže k letu neodmysliteľne patrí kokos a momentálne sa všade naokolo gúľajú oranžové marhule, tak tu mám úplne inú šťavnatú kokosovo-marhuľovú verziu, v ktorej je cvrnknutá citrónová šťava a tá im dodáva poriadny "říz", takže sú na leto ideálne.




POTREBUJEME:
1 hrnček strúhaného kokosu
2 veľké hrsti sušených marhúľ
2 PL citrónovej šťavy 
1 PL kokosového oleja
2 PL medu 
pár kociek horkej čokolády (ideálne 70%)



POSTUP:
Marhule si môžeme vopred namočiť, aby zmäkli a boli šťavnatejšie (potom ich samozrejme zlejeme).
Potom spolu s kokosom a ostatnými surovinami (okrem čokolády) rozmixujeme na jednotnú tvarovateľnú hmotu.
Med a citrónovú šťavu môžeme pridať, alebo aj ubrať - podľa svojej chuti a potom následne podľa konzistencie výslednej hmoty pridáme ešte kokos.
Formujeme guľôčky, ktoré ešte môžeme "pofrckať" roztopenou čokoládou a odložíme aspoň na hodinku do chladničky, aby sa rozležali chute.

A nech sa páči, môžeme maškrtiť.

Ak aj vy fandíte guľôčkam tak tu mám recept na pikantné guľôčky s kešu orieškami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára