utorok 27. marca 2018

Voňavá cviklová polievka







Neskutočne sa teším, 
že von sa pomaličky prebúdza dlho-očakávaná jar.
Pre mňa má zo všetkých ročných období najväčšie čaro. 
Milujem všetky tie farby, zvuky a vône, ktoré so sebou prináša!











Kým sa to všetko rozžiari, mám tu recept na túto krásnu ružovú polievku, ktorá je nielen krásna (trošku dievčatkovská) na tanieri, ale aj veľmi chutná a určite svojou pikantnosťou zahreje, pokiaľ von ešte zima hrá svoje posledné tóny. 
Nehovoriac o tom, že je nabitá vitamínmi, ktoré sú v tomto prechodovom období také dôležité.

V poslednej dobe sme si cviklu doma veľmi obľúbili. Najlepšia je v mojom milovanom cviklovom hummuse, alebo upečená v kombinácii s balkánskym syrom v rôznych šalátoch, alebo len tak, s chlebíkom. 
Tejto kombinácie sa doslova nevieme dojesť!
Ak máte chuť, rozdrobený balkánsky syr môžete prihodiť aj do taniera tejto polievky.


VOŇAVÁ CVIKLOVÁ POLIEVKA



POTREBUJEME:
2 stredne veľké cvikly
5 zemiakov
2 strúčiky cesnaku
1-2 PL olivového oleja
1-2 ČL mletého koriandra
1 ČL rímskej rasce
1/4 - 1/2 ČL mletého chilli (resp. podla toho, ako mate radi pikantne)
200 ml kokosového mlieka
1 citrón
soľ

opečené chlebové kocky na podávanie



POSTUP:
V hrnci na oleji si opečieme očistenú cviklu nakrájanú na kocky.
Pridáme koreniny - koriander, chilli a rímsku rascu a ešte chvíľu opekáme.
Pridáme nakrájané zemiaky, zalejeme vodou a osolíme.
Varíme, kým nie je zelenina mäkká - asi 30 minút.
Na záver rozmixujeme s kokosovým mliekom a cesnakom a dochutíme citrónovou šťavou a kôrou.


Podávame posypané opečeným chlebíkom.

Dobrú chuť!

Zdroj inšpirácie: https://deliciouslyella.com/


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára