nedeľa 16. februára 2014

Mrkvové sušienky s hrozienkami

Dnes von voňala jar! 
Ja viem, trošku skoro, ale cítili ste? Bolo nádherné prejsť síce len pár metrov, či stáť pred domom a nič nevidieť, keď sa vychádzajúce slnko oprelo a zasvietilo rovno do očí... :)

Ja som sa nejak od piatku už nastavila na to, že očakávam príchod teplejších slnka-plných dní a že by to chcelo viac pastelových farieb, tulipány (Valentín mi už prvú kytičku priniesol :))), hyacinty do domácnosti, či prvú tohoročnú chrumkavú zeleninu - nasiala som si prvú várku žeruchy a už každý deň pozorujem (rozprávam sa s ňou) ako sa cez týždeň môžem tešiť na pikantnú burinku, kým príde na rad ozajstná zelenina.

V týchto sušienkach je tiež skrytá zelenina - mrkva (viem, tú máme stále k dispozícii a táto bola z minuloročných zásob) a tak nejak si myslím, že keď vzíde prvá sladká karotka, tak aj toto je skvelá možnosť využitia jej sladkej chuti.


POTREBUJEME:
1 hrnček (200ml) masla
1 hrnček kryštálového cukru
1 vajce
2PL pomarančovej kôry
2 a 2/3 hrnčeka hladkej múky
2ČL kypriaceho prášku
1ČL škorice
štipka soli
1/4 hrnčeka strúhanej mrkvy
50g hrozienok


POSTUP:
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, ktorú potom zmiešame s vajcom a kôrou z pomaranča.
V druhej miske zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ a škoricu a do tejto "suchej" zmesi vmiešame tekutú.
Nakoniec primiešame mrkvu a hrozienka.
Zo vzniknutého cesta lyžicou naberáme kôpky na plech s papierom na pečenie - trošku viac od seba, lebo sa mierne rozlezú.
Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C  asi 10-12  minút.
Hotové sušienky prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť.
No a na záver mlsáme.






Zdroj inšpirácie: Dobré jedlo 1/2014


2 komentáre:

  1. veru tiež sa už teším na jar, aj u nás je krásne slnečno a páčia sa mi aj tvoje sušienky, tiež aj fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť