Mňam!
No táto verzia nie. Teda ak si jej nedáte plný pekáč! :)))
A okrem toho, ak použijete ozajstné rybacie filety, tak vidíte, čo za rybu jete a nie len nejaký obdĺžnikovitý útvar čohosi, čo veľakrát okolo rýb len plávalo.
A na záver podotknem dôležitý fakt - toto chutí 100% lepšie ako klasika.
POTREBUJEME (pre 2 osoby):
500g zemiakov očistených a nakrájaných na hranolky - alebo aspoň podobné útvary
2PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
25g toastového chleba (1-2 plátky)
kôra z 1/2 citróna (radšej biobiobio :) )
1PL petržlenovej vňate
2 filety z rýb s bielym mäskom (treska)
100g cherry paradajok
POSTUP:
Pripravené zemiaky/hranolky si osušíme papierovou utierkou a rozložíme na plech s papierom na pečenie.
Pokvapkáme 1PL oleja, jemne osolíme a trochu okoreníme.
Vložíme do rúry vyhriatej na 210°C a pečieme 40 minút, sem tam premiešame.
Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si ryby a chrumkavú posýpku na ne.
Toastový chlieb rozmixujeme spolu s kôrou, petržlenovou vňaťou a osolíme, okoreníme.
Rybu osolíme, uložíme do pekáča vyloženého papierom na pečenie a posypeme (hojne) pripravenou posýpkou.
Pokvapkáme 1PL oleja a naokolo prihodíme cherry paradajky.
Vložíme do rúry k zemiakom na posledných 15-20 minút pečenia.
Prajem dobrú chuť!
Zdroj inšpirácie: Apetit 1/2014
strašně hezky fotíš, celkově se mi tu moc líbí :)
OdpovedaťOdstrániťdakujem za pochvalu! mam sa este co ucit :)))
OdstrániťRyba musí pekne chrumkať. Niekedy vyskúšam. 1PL oleja stačí? Ja by som dal aj dve.
OdpovedaťOdstrániťtak kľudne aj dve, nám stačila aj jedna :)
OdstrániťVypadá to úžasně!
OdpovedaťOdstrániťdakujem, aj chutilo :)
OdstrániťMňam, to vyzerá tak výborne, iste by som mala problém nezjesť celý pekáč :).No tak dobre s rodinou by som sa rozdelila, čo už :).
OdpovedaťOdstrániťdakujem Ivka, ono to aj bolo narocne odolat,ale premohla som sa :D
OdstrániťHned jsem dostala chuť na nějakou dobrou rybku :) Krásné fotky!
OdpovedaťOdstrániťMeg,ja tiez milujem ryby! dakujem! :)
Odstrániť