POTREBUJEME (na asi 40kúskov/podľa počtu cukríkov):
140g masla
200g hnedého cukru
200g krupicového cukru
2 vajíčka
30ml mlieka
2ČL vanilkového extraktu
100g holandského kakaa
350g hladkej múky
1/2ČL prášku do pečiva
štipka soli
cukor na obalenie
1 balenie čokoládových cukríkov plnených karamelom (Karamelový úsmev, Figaro)
POSTUP:
Cukríky si dáme aspoň hodinu vopred do chladničky.
Maslo s cukrami vyšľaháme do svetlej peny.
Potom primiešame vajíčka, mlieko a vanilkový extrakt.
V inej miske si zmiešame preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva a soľ a postupne zmiešavame s tekutou zmesou až nám vznikne hladké cesto.
Karamelové cukríky vytiahneme z chladničky a každý (odbalíme, haha) prekrojíme na polovicu.
Z cesta si odoberieme vždy asi lyžicu a vyformujeme placku, do ktorej polovicu cukríka zabalíme a vygúľame guličku, ktorú obalíme v cukre a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie (trošku od seba, lebo pečením sa vytvoria trošku širšie bochníčky).
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 12 minút (kým nezačnú praskať).
Po upečení necháme aspoň trošku vychladnúť, aby nám karamelové srdce nespôsobilo popáleniny!
...heššš, ručička škriatkovská!
Prajem Vám (aj keď píšem vianočné recepty s omeškaním) aspoň príjemný koncoročný veget! :)
Zdroj: Apetit
Aaaa, všetko tvoje vianočné pečenie vyzerá pre mňa chutne, no pozerám na to, čo zjedia aj moji chlapi doma a tieto koláčiky teda vyzerajú lahodneee :-)
OdpovedaťOdstrániťdakujem krasne :) skus im ich pripravit,urcite budu mat uspech, u tych mojich teda mali :)
Odstrániť