V poslednej dobe to tu vyzerá akoby sme u nás doma každú chvíľu "plackovali".
Ale uznajte, možností je neúrekom a nie je to nič komplikované. Nehovoriac o tom, že skvele zasýtia celú rodinu.
Tentokrát tu mám placky šošovicové, fantastické a dovolím si tvrdiť, že aj zdravé jedlo.
V poslednej dobe som si totižto takmer na všetkých plackových/fašírkových/lievancových receptoch overila, že vôbec nie je potrebné ich vyprážať, ako je v našej krajine dobrým zvykom, a keď, tak na panvicu doslova len kvapnúť olej, či maslo.
Tieto placky sú trošku pikantné, ale ak vynecháte chilli, môžete ich ponúknuť aj deťom.
POTREBUJEME:
200 g červenej šošovice
100 g kuskusu
2 vajíčka
1 cibuľa nakrájaná nadrobno
1 PL mletej papriky
1-2 rozdrvené sušené chilli papričky
2 PL paradajkového pretlaku
1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
dip:
200 g hustého bieleho jogurtu
bylinky: môže to byť mäta, koriander, petržlen, mix...
soľ
mleté čierne korenie
olej na opekanie
POSTUP:
V prvom rade si pripravíme dip z jogurtu, byliniek, soli a korenia.
Šošovicu aj kuskus si uvaríme v osolenej vode/vývare podľa návodov na obale, scedíme a zmiešame.
Keď nám zmes trochu vychladne, primiešame nasekanú cibuľu, chilli, pretlak, mletú papriku a petržlenovú vňať.
Nakoniec zapracujeme vajíčka a ochutíme soľou a korením podľa potreby.
Z hmoty vypracujeme menšie placky, ktoré opekáme na panvici z oboch strán.
Hotové placky podávame s predpripraveným jogurtovým dipom a ozdobíme bylinkami.
Dobrú chuť!
Zdroj inšpirácie: Gurmet
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára