V jesennom/ zimnom období zvyknem často variť z kapusty, či kelu. V posledných dňoch sa znovu objavuje v obchodoch intenzívnejšie.
Ružičkový kel vytvára skvelú partiu najmä so slaninkou, takže v tomto recepte majú obe suroviny podstatné zastúpenie.
Recept je jednoduchý na prípravu, takže máte v krátkom čase výdatný obed a skvele sa hodí aj na chlapský večer pri pive.
POTREBUJEME:
500 g ružičkového kelu
200 g prerastenej slaniny
4 plátky toastového chleba
1 cibuľa
50 ml mlieka
1 vajce
strúhanka na zahustenie
1 PL olivového oleja
tymián
majoránka
soľ
mleté čierne korenie
POSTUP:
Kel si očistíme a 5 minút povaríme vo vode do mäkka.
Na olivovom oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninku a odstavíme.
Toastový chlieb si rozdrobíme na menšie kúsky a namočíme do mlieka.
Uvarený kel nakrájame na drobné kúsky a premiešame s cibuľou a slaninou.
Pridáme namočený chlieb, vajíčko, bylinky a dochutíme soľou a korením.
Podľa potreby prisypeme strúhanku, aby nám vznikla formovateľná hmota, z ktorej tvarujeme fašírky.
Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme ich v rúre vyhriatej na 180°C do bronzova.
Môžete k nim pripraviť zemiakovú kašu, alebo ich podávajte len s čerstvým pečivom a horčicou.
Zdroj: F.O.O.D.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára