piatok, 3. januára 2014

VIANOČNÉ PEČENIE 2013 - Arašidové cookies s kandizovaným ovocím

Keď si vyberám, čo upečiem na Vianoce, vždy chcem zaradiť všetky chute ako vanilka, lieskové oriešky, mandle, škorica, čokoláda, mak, kokos, trochu kandizovaného ovocia, či arašidy..
Jednotlivé chute sú buď nakombinované, alebo každý koláčik má tú svoju.

Pečenie som tento rok zahájila týmito jednoduchými cookieskami, ktoré ani tak nie sú vianočné, ale kombinácia arašidových orieškov a kandizovaného ovocia mi pripadala zaujímavá a nakoniec aj chutila skvele.








POTREBUJEME:
300g polohrubej múky
2ČL prášku do pečiva
1/2ČL jedlej sódy
200g zmäknutého masla
175g hnedého cukru
1 balíček vanilkového cukru
2 vajíčka
150g hrubo pomletých arašidov
150g kandizovaného ovocia ( použila som zmes ananásu, pomarančovej kôry,čerešní)








POSTUP:
Predhrejeme si rúru na 170°C a plechy vystelieme papierom na pečenie (aspoň dva).
Zmiešame si múku, prášok do pečiva a sódu.
Maslo vyšľaháme s cukrami a postupne zašľahávame vajíčka, múčnu zmes, arašidy a ovocie.
Vznikne nám husté cesto, z ktorého lyžicami/lyžičkami formujeme hrudky a ukladáme ich v cca 4-5cm rozostupe od seba (pretože pri pečení sa rozlejú).
Odporúčam pred "kôpkovaním" cesta na plech strčiť cesto na necelú polhodinku do chladničky a potom sa tak nerozlejú pri pečení.
Pečieme ich približne 10-12 minút a po upečení necháme chvíľu chladnúť na plechu a potom prenesieme na mriežku, kde vychladnú úplne a následne sa môžeme zahryznúť... :)



Zdroj inšpirácie: Dobré jedlo 12/2013



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára