sobota, 11. januára 2014

VIANOČNÉ PEČENIE 2013 - Srdiečka plné Nutelly

Ďalšie z našich vianočných koláčikov, v ktorých tentokrát vládli lieskovce a čokoláda.
Zmizli medzi prvými, ale... veď kto by nemiloval Nutellu? :)




POTREBUJEME:
275g hladkej múky
80g práškového cukru
50g mletých lieskovcov
30g postrúhanej horkej (70%) čokolády
1/2ČL mletej škorice
150g masla
50g Nutelly + na plnenie
1 vajce
100g mliečnej čokolády 
trochu Cery, alebo iného rastlinného tuku


POSTUP:
Múku zmiešame s cukrom, lieskovcami,čokoládou a škoricou.
Pridáme studené kocky masla, Nutellu a vajce a vypracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky aspoň na hodinu.
Po oddychu v chladničke si cesto rozvaľkáme na 3mm plát a vykrajujeme koláčiky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C približne 12 minút.
Upečené srdiečka necháme vychladnúť na mriežke a až po vychladnutí plníme Nutellou, namáčame do polevy z mliečnej čokolády + Cery a ukladáme na papier na pečenie, kde budú oddychovať, kým poleva nestuhne.




Zdroj inšpirácie: Dobré jedlo 12/2013  (ale recept je trochu pozmenený)




4 komentáre: