Ja som si gnocchi vyrábala doma, tak mi to trvalo nejakú tú hodku dlhšie a neboli až také úhľadne rovnaké ako tie z obchodu, ale musím podotknúť, že ich príprava mi oproti tým posledným išla asi o polovicu rýchlejšie a aj neporiadku okolo toho som narobila oveľa menej, tak sa vytešujem, že už naberám cvik a môžem ich robiť aj častejšie ako raz za štvrťrok... :)
INGREDIENCIE (pre 4 osoby):
500g gnocchi
200g brokolice
150g syra s modrou plesňou
150ml smotany na šľahanie
maslo na vymazanie zapekacej misy
soľ
mleté čierne korenie
POSTUP:
Predhrejeme si rúru na 190°C. Gnocchi si uvaríme v osolenej vode a v tejto vode si potom predvaríme aj brokolicové ružičky.
Obe ingrediencie po uvarení zmiešame v mise a nadrobíme na to syr.
Prilejeme smotanu, okoreníme, prípadne dosolíme a opatrne premiešame.
Maslom si vymažeme zapekaciu misu a celú túto zmes do nej vložíme.
Zarovnáme a pečieme odkryté 15-20 minút, kým nám vytŕčajúce končeky gnocchi-ov nezačnú trošku zlatnúť, či bronzovieť... :)
Dobrú chuť!
zdroj: Apetit 2/2012
ojojojojoj, mňami mňami mňam :)) takéto ja strašne ľúbim, tá zelená farba je tam taká krásna, vynikajúce! :)
OdpovedaťOdstrániťto je pravda, ja milujem tiez zelenu brokolicovu :))) a okrem toho je to velmi chutne, odporucam ti vyskusat :)
Odstrániťto je výborný tip na oběd, díky. :-) Gnocchi čas od času dělám, ale ještě nikdy mě nenapadlo je zapéct. Takže určitě vyzkouším, ale přidám tam i kuřecí maso, pač se samotnou brokolicí by to manžel asi moc nejedl... :-)
OdpovedaťOdstrániťhttp://kivibloguje.blogspot.com
som rada, ze som inspirovala :) aj moj manzel bez masa nevydrzi a ked mame taketo vegetarianske jedlo, tak ho aj tak zaje este aj salamou :)))
OdstrániťToto je skveleeeeeee, mnam. Gnochi som doma robila len raz, ale veru bolo to vyborne. Ozdradza ma ich zdlhava priprava:(. Tvoje zapekane vyzeraju uzasne.
OdpovedaťOdstrániťAdrianka, dakujem :) mne sa tiez nechce s nimi babrat, ale tieto ktore som robila mi isli akosi zazracne lahko "od ruky" ako sa povie :)))
OdstrániťJej, doma jsem jeste gnocchi nedelala, a hlavne je to pro me v predstave dost namahave :D ale s tou brokolici vypadaji skvele :)
OdpovedaťOdstrániťeste ze mame dobu polotovarov a uz niektore "pracicky" za nas odmakali ini :))) som rada ze ta zaujal tento recept, Meg :)
Odstrániť