utorok, 14. apríla 2015

Bábovka so sušeným ovocím

Túto bábovku som robila asi pred mesiacom a mala som veľké obavy, aby niekomu vôbec chutila, lebo sušené/kandizované ovocie má dosť výraznú chuť, ktorá väčšinou ľuďom chutí len výnimočne.
Napriek tomu mi nedala pokoj a tak som ju skúsila aj s tým rizikom, že si ju budem musieť zjesť sama, ale nemusela som, čo ma veľmi potešilo.
Okrem toho som ju robila do konečne normálnej bábovkovej forme, ktorú som si nedávno kúpila, lebo doteraz som mala dve iné, ktoré boli jedna horšia ako druhá a moje bábovky končili katastrofálne, takže sa veľmi teším, že budú moje bábovky konečne vyzerať ako bábovky.




POTREBUJEME:
240g polohrubej múky
160g práškového cukru
160g masla
4 vajíčka
50g bieleho jogurtu
2ČL prášku do pečiva
1 vanilkový cukor
2PL rumu
200g sušeného ovocia (použila som kandizovanú citrusovú kôru, sušené čerešne, ananás, hrozienka, marhule, ale výber je na vás, no citrusy dodajú špecifickú vôňu)
maslo a strúhanku na vysypanie formy 
práškový cukor na posypanie bábovky



POSTUP:
Maslo vyšľaháme s cukrami a rumom do peny a postupne zašľaháme aj oddelené žĺtky.
Potom primiešame jogurt a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Nakoniec vmiešame ešte sušené ovocie a opatrne vmiešame sneh z bielkov.
Cesto rozotrieme do formy vymazanej maslom a vysypanej strúhankou a upečieme v rúre vyhriatej na 160°C - približne 45 minút (je potrebné to ku koncu sledovať).
Po upečení necháme vychladnúť asi 10 minút vo forme a potom vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.



Mimochodom, toto je skvelý spôsob ako sa zbaviť zvyškov sušeného ovocia z Vianoc, ktoré aspoň u nás potom už nikto nechce a väčšinou skončia... tam.


Prajem Vám krásne jarné dni.




zdroj inšpirácie: Dobré jedlo



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára