Sú krehučké, jemne mandľové a sviežo kyselkavé od žiarivého džemu v strede.
POTREBUJEME:
100 g hladkej múky
75 g cukru
160 g zmäknutého masla
2 žĺtky
štipka soli
1 bielok
120 g nahrubo nasekaných mandlí
ovocný džem
POSTUP:
Maslo si spolu s cukrom vyšľaháme do svetlej peny.
Potom pridáme žĺtky, soľ a múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme cez noc do chladničky oddýchnuť.
Na druhý deň z cesta tvarujeme malé guľôčky s priemerom asi 2 cm.
V mištičke si trochu našľaháme bielok a obalíme v ňom každú guľôčku zvlášť a potom ešte v nasekaných mandliach.
Uložíme ich v rozostupoch na plech vyložený papierom na pečenie a do každej palcom urobíme priehlbinu, ktorú naplníme džemom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút.
Zdroj inšpirácie: Gurmet
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára