utorok 5. januára 2016

VIANOČNÉ KOLÁČIKY 2015 - Orieškovo-čokoládové srdiečka s badiánom

Ďalším do partie linecky-vyzerajúcich koláčikov patria aj tieto srdiečka. Cesto je klasické, obohatené o lieskovce a čokoládu, no džem, ktorý ich spája je marhuľový.
V lete som však natrafila na pár ozvláštnených receptov na klasické džemy a do jedného sme pridali trošku badiánu. Je to skvelý spôsob ako si pripraviť v sezóne džem na vianočné koláčiky.
Ak nemáte doma zavarený takýto voňavý džem, jednoducho do neho pred plnením koláčikov primiešajte trochu mletého badiánu, alebo inej vianočnej vône.




POTREBUJEME:
300 g polohrubej múky
50 g mletých lieskovcov
100 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
30 g strúhanej horkej čokolády
1 vajíčko 
200 g masla
marhuľový džem
mletý badián
práškový cukor na posypanie


POSTUP:
Najskôr si zmiešame všetky suché suroviny okrem čokolády, pomaly k nim zapracujeme studené maslo a vypracujeme jednotnú posýpku.
Potom zapracujeme vajíčko a vypracujeme jednotné cesto.
Nakoniec vpracujeme ešte čokoládu a odložíme na hodinu do chladničky.
Pred pečením cesto rozváľame na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujeme napríklad srdiečka.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 8-10 minút (sledujeme farbu!).
Po upečení a vychladnutí plníme džemom zmiešaným s badiánom a pocukrujeme.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára