streda 20. decembra 2017

VIANOČNÉ KOLÁČIKY 2017: Vianočné brownies s karamelom




Brownies milujem!


Je to jeden z mojich najobľúbenejších koláčov a prečo si neupiecť brownies napríklad aj na Vianoce? 

Stačí mu dodať nejakú vianočnú voňavku (v tomto prípade aníz), prihodiť hrsť orechov a brusníc a ako bonus ho môžeme ešte preliať karamelom! Veď sú sviatky, tak nech to má grády! 








VIANOČNÉ BROWNIES S KARAMELOM
Ak sa vám uvedené prísady nepáčia, kludne ich zmeňte podľa seba - mám na mysli orechy, brusnice, či koreninu, alebo môžete pridať aj nasekanú bielu čokoládu, aby bol koláčik pestrejší. 

POTREBUJEME: 
200 g horkej (ideálne 70%) čokolády
3 PL trstinového cukru
150 g hladkej (špaldovej) múky
100 g masla
4 vajíčka
2 žĺtka 
1 PL mletého anízu
1 PL strúhanky
1 veľká hrsť mandlí + na posypanie
1 veľká hrsť brusníc
1 karamelové salko (dulce de leche)



POSTUP:
V mise si roztopíme maslo a čokoládu, necháme vychladnúť.
V inej miske vyšľaháme cukor a vajíčka so žĺtkami do peny a potom postupne prisypávame múku zmiešanú s anízom a strúhankou, mandle a brusnice.
Nakoniec vmiešame aj čokoládovú zmes a nalejeme rovnomerne do pekáča (cca 25x25 cm) vyloženého papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 170°C približne 20-25 minút.
Po upečení popicháme koláč špajdľou a po miernom vychladnutí prelejeme karamelovým sladeným kondenzovaným mliekom a posypeme nasekanými mandľami. 
Skladujeme na chladnejšom mieste v uzavretej nádobe.


...tak už len štyri dni.



Zdroj inšpirácie: časopis Dekor

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára