nedeľa 17. decembra 2017

VIANOČNÉ KOLÁČIKY 2017: Škoricovo-medové sušienky





Už o týždeň tu máme Vianoce!


Rozhodla som sa, že tento rok sem každý deň od dnes do Vianoc pridám jeden sladký recept... a možno aj nejakú "slanosť".

Ak chcete zapojiť deti do vianočného pečenia, tieto sušienky sú na to ideálne. 

Sú sladučké, voňajú po škorici, sú úplne jednoduché na prípravu a pri zdobení si perfektne oddýchnete od predvianočného zhonu...









ŠKORICOVO-MEDOVÉ SUŠIENKY

Ak nemáte v obľube cukrové zdobenie, kľudne ich chrumkajte "na prírodno". 
Ja zdobenie tiež veľmi neobľubujem, pretože mi to veľmi nejde a vždy to vyzerá, ako keby som to robila prvýkrát v živote. 
Nehovoriac o tom, že keď si polevú dám do klasického sáčku, VŠETKO je ulepené! 
Tentokrát som sa ale trošku pohrala s novinkou - zdobiacou polevou vo vrecúšku od spoločnosti Dr.Oetker, ktorou môžete priamo zdobiť a dokonca sú k nej pribalené rovno aj štyri rôzne zdobiace špičky.





POTREBUJEME:
250 g hladkej (špaldovej) múky
80 g práškového cukru
125 g masla
1 vajíčko
3 PL medu
1 kopcovitá lyžička mletej škorice
1 balenie zdobiacej polevy vo vrecúšku Dr.Oetker (alebo si pripravte klasickú bielkovú polevu - 1 bielok a 200 g práškového cukru)
cukrové ozdoby





POSTUP:
Do misy si preosejeme múku, cukor, prášok do pečiva a škoricu.
Pridáme studené maslo a vypracujeme drobenku.
Potom pridáme med a vajce vypracujeme cesto (vzhľadom na to, že je tam med, bude sa trochu lepiť, je to pracnejšie), ktoré dáme do chladničky aby stuhlo a dalo sa s ním pracovať (kľudne aj do druhého dňa).
Následne si cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 160°C približne 8-10 minút. 
Po upečení prenesieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť a až potom ozdobíme.


Uskladňujeme vo vzduchotesnej nádobe na chladnejšom mieste. 


...už len sedem dní. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára