Áno, toto je asi najvýdatnejšie-zeleninová polievka akú som kedy jedla a je v nej maximálna chuť leta!
Natrafila som na ňu v augustovom Apetite a nedala mi pokoj, kým som ju nevyskúšala.
Má prekrásnu farbu, vlastne farby, ktoré prekrýva červeno-ružový závoj z cvikly a paradajok.
Táto polievka je okrem bohatého farebného zážitku aj zážitkom chuťovým a v letných dňoch perfektné zastúpi aj hlavný chod.
Tak nech sa páči.
INGREDIENCIE:
2 lyžice olivového oleja
1 cvikla, nakrájaná na malé hranolčeky
1 malý paštrnák, alebo petržlen, nakrájaný na tenké kolieska
2 strúčiky cesnaku
800g zrelých paradajok
75g polievkových cestovín
1 malá cuketka nakrájaná na malé kúsky
1 konzerva bielych fazúľ, scedená a prepláchnutá
2 stonky zeleru nakrájané na kolieska
oregáno, petržlenová vňať, čierne korenie a soľ
POSTUP:
Vo veľkom hrnci (ozaj väčšom, lebo tej polievky je hojne, pre celú rodinu) na rozpálenom oleji opečieme 5 minút cviklu a petržlen. Potom na pol minúty pridáme prelisovaný cesnak a následne pridáme nakrájané paradajky a zalejeme 1,5litrom vriacej vody, osolíme, privedieme k varu a na miernom plameni nezakryté varíme 10 minút . Po uplynutí tohto času pridáme oregano, cestovinu a cuketu a dĺžka varenia je podľa návodu na obale cestovín.
Ku koncu pridáme do hrnca ešte zeler a fazuľu, ochutíme čiernym korením a chvíľku povaríme.
Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme k nej opiecť chlebové krutóny ochutené cesnakom, prípadne syrom.
Moje fotky sú bez petržlenovej ozdoby (zabudla som na ňu, prepáčte.. ):
1.
2.
3.
Dobrú chuť a pohodu pri slnečných letných dňoch prajem!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára