V posledných týždňoch je neodmysliteľnou súčasťou nášho jedálneho lístka cuketa. Fantastická zelenina, ktorá má v kuchyni neobmedzené možnosti sebarealizácie!
Skúšala som ju už hádam vo všetkých možných variáciách a nikdy nesklamala a čo ma teší najviac je to, že jedlá sú ľahké a moje svedomie je, čo sa týka postavy, čisté :)... teda okrem sladkých koláčov z cukety, ale v tom prípade si to aspoň nahováram, že to nebude až také zlé, keď je v nich táto zdravá, nízkotučná zelenina.
Tento recept je inšpiráciou z časopisu Dobré jedlo, z cestovinových variácií, ktoré ponúkal v júnovom čísle.
INGREDIENCIE (3 porcie, resp. 2 väčšie):
300g cestovín (väčšie ako penne, farfalle,..)
1 lyžica masla
2 lyžice taveného syra
150 – 200 ml smotany na varenie
1 stredná cuketa, pokrájaná na kolieska a tie na štvrťky
100 – 150g šunky pokrájanej na drobné štvorčeky
Olej, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme. V panvičke roztopíme maslo, tavený syr a smotanu, ochutíme soľou a korením, povaríme, kým omáčka trochu zhustne a odstavíme.
Vo väčšej panvici na oleji osmažíme pár minút kúsky šunky a cukety, potom primiešame cestoviny a zalejeme omáčkou. Hotovú zmes trochu prehrejeme a podávame.
..a detailnejší pohľad..
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára