utorok 23. októbra 2012

Jablkovo - mandľové muffiny so škoricou

Pred približne rokom som tu uverejnila podobný recept, ktorý však bol obmenou Nigelliných hruškovo-zázvorových muffín, kde som vymenila len ovocie a "voňavku", no tento recept je tiež z inej jej knihy, ale už originál presný a povedala by som, že ešte vydarenejší. 
Proste Nigella ma vždy neodolateľné nápady, každá jej kniha je hostina a tento recept je z knihy, ktorú, dúfam, nájdem tento rok pod vianočným stromom... :) 



 Tak teda tu je:

INGREDIENCIE (klasika - 12ks):
2 jablká nakrájané na malé kocky
250g hladkej múky
2ČL prášku do pečiva
2ČL mletej škorice
125g hnedého cukru + 4ČL na posýpku
125ml medu
60ml bieleho jogurtu
125ml oleja
2 vajcia
75g nasekaných mandlí

POSTUP:
Vyhrejeme si rúru na 200°C a muffinovú formu vyložíme košíčkami/vymažeme a vysypeme múkou.
Múku, prášok do pečiva a 1 lyžičku škorice si dobre premiešame a primiešame ešte polovicu nasekaných mandlí, ktoré budú v muffinkách trochu chrumkať.
V inej miske premiešame cukor, med, jogurt, olej a vajcia a túto tekutú zmes zľahka vmiešame do suchej zmesi a do hotového cesta primiešame ešte nakrájané jablká.
Z druhej polovice mandlí, zvyšnej lyžičky škorice a 4 lyžičiek cukru vytvoríme posýpku.
Hotovou masou plníme do 3/4 košíčky a každý muffin posypeme ešte voňavo-chrumkavou posýpkou.
Pečieme 20 minút a upečené muffiny necháme vo forme vychladnúť ešte aspoň 5-10 minút, kým sa do nich pustíme. ;) 


 Dúfam, že Vám táto jesenná muffinová obmena bude chutiť tiež tak ako mne... :)

6 komentárov:

  1. cokoliv s jablkama mám ráda a tyto muffiny jsou moc pěkné :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru, jablkove recepty su aj pre mna vzdy lakave, lebo su uzasne sladke a stavnate zaroven a to aj tieto muffinky :)

      Odstrániť
  2. jablkové sú naj a vydarili sa ti krásne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vypadají hezky :)
    cítím až sem jak krásně voní!

    OdpovedaťOdstrániť