Takže nech sa páči malá inšpiratívna obmena...
INGREDIENCIE:
300g ryže Arborio (ryže na rizoto)
olivový olej
1 cibuľa nakrájaná na drobné kúsky
60ml bieleho suchého vína
asi 750ml (zeleninového) vývaru - kľudne aj z kocky, keď si nevyrábate vlastný
50g strúhaného parmezánu
1-2PL masla
veľká hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie
POSTUP:
Je štandardný, ako pri každom rizote - čiže:
Je štandardný, ako pri každom rizote - čiže:
Na oleji opečieme cibuľu, potom prisypeme ryžu (ja ju nepremývam pred použitím) a ešte chvíľu opekáme, následne prilejeme víno, ktoré necháme odpariť a potom začína vývarová fáza - po každej naberačke vývaru miešame a miešame, až kým sa úplne "nevcucne" do ryže, no a takto to opakujeme, až dovtedy, kým nie je ryža uvarená - to trvá okolo 20 minút, niekedy viac a niekedy menej... odstavíme a na záver primiešame parmezán, maslo, čierne korenie, prípadne soľ a v superfinále prihodíme ešte hrsť vňate petržlenu, zamiešame a prípadne si každú porciu dozdobíme ďalšími lístkami a pokvapkáme olivovým olejom.
Nič komplikované, ale je to fakt osviežujúca obmena.
Tak teda už stačí zaželať len "Dobrú chuť!".
Neviem aký názor na bylinky v kuchyni máte vy?
Či bylinkujete/záhradkujete na parapetnej doske ako ja?
Ktorá je vaša najobľúbenejšia bylinka?
U mňa jednoznačne vedie práve petržlenová vňať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára