štvrtok 24. apríla 2014

Arašidový koláč s medom

Ak náhodou niekto zablúdi k môjmu blogu aj cez FB, tak vie, že asi pred 100 rokmi (pár týždňami - ja to proste nechápem, ale jednoducho na ten zrýchlený čas nestíham) som tam "avizovala", že sem pridám recept na "niečo" kde sú arašidy - SOLENÉ! s medom.
O tom, že solené arašidy sú v kombinácii s niečím sladkým práve tou lepšou volbou, ako nesolené už vieme dávno... ja neviem, ako je to možné, ale jednoducho je to úžasne vyvážená chuť a dôkazom toho je Snickers, ktorý (keby nemal asi milion kalórií) by som jedla každý deň ako chlieb, lebo to sa proste nepreje. 
No a tak bez obáv, keď vám doma zavadzajú solené arašidy, kľudne ich môžete šupnúť rovno do medu! :)))




POTREBUJEME:
180g masla
100g arašidového masla - ja som použila crunchy/s kúskami
100g trstinového cukru
100g medu
3 vajcia
250g hladkej múky
100g jemne mletých solených arašidov
na dokončenie:
3-4PL tekutého medu
100g hrubo nasekaných arašidov



POSTUP:
Vyšľaháme si zmäknuté maslo s arašidovým, s cukrom a medom do peny. 
Potom postupne na striedačku všľahávame vajce a lyžicu múky a nakoniec vsypeme aj zbytok múky a vypracujeme hladké cesto.
Nakoniec vmiešame mleté arašidy a zmes vlejeme do formy vyloženej papierom na pečenie.
Pečieme pri 150°C približne 40 minút, resp. kým špáradlo nie je takmer suché.
Po upečení hneď husto popicháme špáradlom a  potrieme medom, ktorý sa vsiakne (nebojte, smelo do toho, lebo napriek všetkej sladkosti, ktorú obsahuje nie je nejak prehnane sladký).
Necháme vychladnúť a posypeme povrch nasekanými arašidmi, prípadne ešte "pofrckáme" nejakou lyžicou medu a podávame k šálke kávy, či čaju.



Dobrú chuť.


Zdroj inšpirácie: Gurmet

2 komentáre:

  1. milujem arašídy a ešte aj s medom ! to je dokonalé :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som tej kombinacii najskor neverila, ale nedalo mi to pokoj kym som neskusila a je to vazne super napad :)

      Odstrániť