pondelok, 30. júna 2014

Mrkvový koláč s gorgonzolou

Dopĺňam staré receptové zásoby, čo sa tu hromadia a medzi nimi bol aj tento farebný koláčik, "quiche-oidného" charakteru, ktorý je však aktuálny v podstate celoročne.
Je vhodný napríklad na večeru, či raňajky, lebo je jednoduchý (ako väčšina vecí, do ktorých sa púšťam, všakže?) a rýchly, no a mimochodom mizne ešte rýchlejšie, takže kľudne pripravte rovno dvojnásobnú dávku.


POTREBUJEME:
1 balenie lístkového cesta
3 veľké mrkvy
1 cibuľa
500g hrudkovitého tučného tvarohu (môže byť aj jemný)
4 vajcia
100-150g syra gorgonzola, prípadne niva a pod. (množstvo podľa chuti)
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
olej a múka na vysypanie formy

POSTUP:
Cesto vyvaľkáme na tenko a vložíme ho do pripravenej formy (okraje môžu pretŕčať, neskôr ich zahneme).
Popicháme husto vidličkou.
Mrkvu očistíme a nastrúhame nahrubo.
Očistíme aj cibuľu a nakrájame na väčšie kocky.
Tvaroh premiešame s vajíčkami, ochutíme ho a primiešame mrkvu s cibuľou.
Zmes vlejeme na cesto vo forme a zahneme pretŕčajúce okraje.
Na záver posypeme rozdrobeným syrom a pečieme v rúre rozohriatej na 180°C asi 20-30 minút - pred koncom treba sledovať ako to zlátne/bronzoveje.
Po upečení necháme trošku vychladnúť a môžeme podávať so zeleninovým šalátom, alebo aj bez neho.


Dobrú chuť!

Zdroj inšpirácie: F.O.O.D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára