utorok 1. júla 2014

Rizoto s rukolou a medvedím cesnakom

Tento recept je už tak trochu po sezóne (teda ak ste si neurobili mrazenú zásobu medvedieho cesnaku), ale budúci rok začiatkom jari určite znovu vyrastie.
Ak ste si urobili zásoby v mrazničke, tak stačí použiť jednú kocku z formy na ľad.


POTREBUJEME:
1 hrnček ryže Arborio (alebo inej na rizoto)
1-2 hrste medvedieho cesnaku
2 hrste rukoly
50g masla
1 menšia cibuľa
500-750 ml horúceho zeleninového vývaru
150 ml suchého bieleho vína
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
parmezán na posypanie
olivový olej na dochutenie

POSTUP:
Bylinky si umyjeme, necháme odkvapkať a nasekáme.
Na masle si opečieme cibuľu, prisypeme ryžu a ešte chvíľu opekáme, kým ju zalejeme vínom, ktoré necháme skoro celkom vypariť.
Potom začneme po naberačkách prilievať vývar a miešame a miešame, až kým sa ryža neuvarí.
Nakoniec do odstaveného rizota vmiešame nasekané bylinky a dochutíme soľou a korením.
Podávame posypané parmezánom a pokvapkané olivovým olejom.


Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára