štvrtok 18. septembra 2014

Celozrnné muffiny s ríbezľami

Tentokrát tu mám zdravšiu verziu muffiniek, ktoré tým však vôbec nie sú o niečo ukrátené. 
A ovocnú zložku je možné obmieňať podľa dostupného ovocia, či orieškov, alebo čokolády... 




POTREBUJEME:
2 vajíčka - zvlášť bielky a žĺtky
2 hrnčeky celozrnnej múky (špaldovej, pšeničnej)
1/2 hrnčeka kokosového mlieka
5 PL medu 
5PL oleja
2ČL prášku do pečiva
štipka soli
šťava s kôra z polovice citróna
300 g červených ríbezlí (alebo iného ovocia)
hnedý cukor 


POSTUP:
Žĺtky vyšľaháme s medom do peny.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh.
Do žĺtkovej zmesi primiešame olej, kokosové mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a citrónovou kôrou.
Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
Cestom plníme muffinové košíčky vo forme a ozdobíme ríbezľami (môžeme ich opatrne vmiešať aj rovno do cesta a už hotovou zmesou plniť košíčky).
Ak chceme, môžeme pred pečením posypať každý muffin "štipkou" hnedého cukru aby sa urobila na povrchu sladká trblietavá "kôrka".
Pečieme v rúre vyhriatej na 160°C asi 25-30 minút.
Skontrolujeme špáradlom.






Zdroj inšpirácie: Gurmet




2 komentáre:

  1. mnam Majka, vyskusam spaldovu verziu a dam kokosovy olej, ribezle mam este v mraziaku. hrncekove recepty su vyborna vec, Tvoje muffky vyzeraju velmi chutne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem Adka :) veru hrncekove su aj moje oblubene :) potom mi napis,ci chutili :)

      Odstrániť