štvrtok, 18. septembra 2014

Zapečené paradajky s bylinkovou krustou

Jednoduchá, zdravá a chutná večera pre posledné letné dni, ktorá môže byť aj prílohou ku grilovanému mäsku, ale zasýti aj bez neho.



POTREBUJEME:
700 g paradajok
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 krajce chleba (môže byť aj toastový)
3PL olivového oleja
4 stonky tymianu
2ČL trstinového cukru
soľ
mleté čierne korenie


POSTUP:
Rúru predhrejeme na 180°C.
Na panvici na  veľmi miernom ohni opekáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky a cesnak na plátky (pozor aby nezhnedol) asi 15 minút (cesnak môžeme pridať aj neskôr pár minút pred koncom).
Túto zmes dáme na dno zapekacej misy a naukladáme na túto vrstvu paradajky (veľké môžeme prerezať na polovicu). 
Ocukríme, osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami.
Navrch nadrobíme chlieb a pokvapkáme ešte olejom.
Trošku zapekacou misou zatrasieme,aby omrvinky chleba prepadli aj pomedzi paradajky.
Dáme piecť približne na hodinu.


Dobrú chuť!







Zdroj inšpirácie: Apetit

1 komentár:

  1. Mňam, to vypadá dobře. Hned bych si dala. Rajčata miluju :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť