streda 17. septembra 2014

Cestoviny "Carbonara" od Jamieho Olivera

Cestoviny Carbonara majú milión verzií a každý sa bije za tú svoju. Ja milujem verziu od Nigelly, ale aj táto "klobásková" od Jamieho ma zaujala. Je trošku viac bylinková a pikantná, no hlavnú úlohu má v jeho recepte chorizo, ale je nahraditeľné inou pikantnou klobáskou (najlepšie domácou).
A ako bonus... odvďačíte sa hlavne mužskej časti domácnosti.


POTREBUJEME:
300g cestovín (makaróny sú moje milované, ale kľudne aj penne, alebo akékoľvek iné)
100g pikantnej klobásky 
1 chilli paprička
2 vetvičky rozmarínu
4 strúčiky cesnaku
1 vajce
šťava z polovice citróna
2 PL bieleho jogurtu
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
strúhaný parmezán


POSTUP:
Cestoviny uvaríme podľa návodu (šálku vody z varenia si odložíme).
Nakrájanú klobásku, chilli, cesnak a rozmarín osmažíme na olivovom oleji do zlatista.
Trochu okoreníme.
Vajce vyšľaháme s citrónovou šťavou a jogurtom a primiešame aj veľkú hrsť parmezánu.
Do panvice ku klobáske a koreninám pridáme uvarené cestoviny, vaječnú zmes a prilejeme trošku vody z cestovín.
Premiešame a odstavíme, prípadne dosolíme a podávame.



Dobrú chuť!


2 komentáre:

  1. Mňam zbožňujem cestoviny a tieto vyzerajú skvelo! Recept si hneď zapisujem a čo najskôr toto jedlo vyskúšam! Ďakujem za skvelý tip :)

    OdpovedaťOdstrániť