piatok, 26. júna 2015

Škoricové "flapjack-y" s kešu orieškami

Tieto koláčiky sú skvelou domácou sladkosťou pre tých, čo v obchode siahajú po "fitkách" a iných podobných zdravo vyzerajúcich tyčinkách. 
Či sú zdravé, netuším, lebo cukru je v nich tiež celkom dosť, ale aspoň neobsahujú celú abecedu pridaných chemikálií a myslím, že sú aj oveľa chutnejšie.
Sú skvelé na raňajky - rozlámať do jogurtu, alebo ako rýchly životabudič na desiatu.
Majú len jednu veľkú nevýhodu, že príliš rýchlo miznú z taniera a nikdy ich nemáte dosť... 
...takže vlastne dve, ale aj tak stoja za to.



POTREBUJEME:
140g jemných ovsených vločiek (alebo trošku mixnutých klasických)
140g trstinového cukru
85g kokosu
85g sezamu
50g slnečnice
85g kešu orieškov, môžeme ich trochu rozsekať
140g masla
2PL medu 
1PL hladkej múky
1PL škorice - tou nemusíte šetriť

POSTUP:
Plech s rozmermi 20x30cm si vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 140°C.
Vo veľkej mise si zmiešame suché suroviny, okrem škorice.
Vo veľkej panvici si rozohrejeme maslo, cukor, med a škoricu a zohrievame kým sa cukor úplne nerozpustí.
Odstavíme a primiešame suché suroviny - ak nie je panvica dosť veľká tak tekutú zmes prilejeme do misy so suchými prísadami a dobre premiešame, aby sa všetko obalilo rovnomerne.
Hotovú zmes dáme do pripraveného plechu a rovnomerne natlačíme na dno.
Pečieme asi polhodinu, prípadne pár minút navyše a po upečení necháme pár minút chladnúť a potom nožom mierne! narežeme/naznačíme jednotlivé kúsky.
Takto necháme úplne vychladnúť a potom ich rozrežeme úplne a uskladníme vo vzduchotesnej nádobe.







Zdroj: časopis Apetit




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára