streda 14. februára 2018

Valentínske "Red velvet" cookies

Všetko najlepšie k narodeninám dieťa moje blogové!
FromMarysity má dnes svoje 7. narodeniny!

Dnes je to už 7 rokov, čo som sem pridala prvý recept. Neuveriteľné! 
Prešiel veľmi dlhý čas, no posledný rok bol po dlhej dobe znovu intenzívnejšie blogovací, čo ma veľmi teší. 
Ako som písala v minulom príspevku, človek vyzrieva v živote a vzhľadom na ten môj blízky vzťah k vareniu, myslím si, že aj vďaka blogovaniu som si veľmi výrazne rozšírila svoj obzor ohľadom jedla.

Keď si spomínam na začiatky, boli to nádherné časy, keď sme boli malá, ani nie veľmi známa, ale o to viac úprimnejšia priateľská komunita, ktorá sa zdieľala s jedlom, ktoré nám chutilo tak, že sme sa túžili podeliť s ostatnými nadšencami. 
Nebolo to vôbec ovplyvňované nejakými sledovateľmi, či dosahom na sociálnych sieťach, alebo reklamou na produkty, ale bolo to to najúžasnejšie virtuálne varenie a ochutnávanie, teda aspoň prostredníctvom nádherných fotiek. 
Každý deň som si našla chvíľku, aby som si prezrela nové príspevky a vzájomne sme si vymieňali v komentároch dojmy. Bolo to úžasné a tak veľmi mi to chýba, no som vďačná za to, že mám také krásne spomienky, ktoré aj dnes hrejú.

Postupom času sa však blogovanie ubralo úplne iným smerom. 
Áno, aj to moje. 
Väčšinou mám pocit, že blogujem len sama pre seba (nemám pod príspevkami desiatky komentárov, na ktoré môžem do hlbokej noci odpisovať, je tam maximálne jeden - ĎAKUJEM aj za ten) a priznám sa, že práve spomínané sociálne siete majú najväčší vplyv na to, či je môj blog pre ľudí zaujímavý. 
Napriek tomu, že som len nenápadná rybička v tom veľkom mori, som zakaždým veľmi vďačná, keď sa môj blog niekomu páči, či keď ma náhodou niekto osloví vďaka tomu na spoluprácu, alebo niekoho osloví recept, ktorý tam nájde a ak mi zanechá aj komentár, je to pre mňa obrovská vzácnosť. 
Nerobím to však pre nejakú slávu, aj keď živiť sa blogom o jedle je pre mňa dokonalá predstava, ale je to už neoddeliteľná súčasť mojej najväčšej záľuby - varenia, pečenia a food-fotografie.



VALENTÍNSKE "RED VELVET" COOKIES
(zdroj: cupcakeJemma)

No poďme k receptu.
Znovu po roku má dnes sviatok nielen blog, ale aj láska. 
Áno, je tu ten najgýčovejší sviatok v roku -  Valentín. 
Chcela som teda na dnes pripraviť nejakú sladkú drobnosť, keďže nejak veľmi to doma neprežívame (aj keď naše dieťa je už dva týždne úplne unesené z tých nechutných srdiečkových vankúšov s nápismi, keď ideme do obchodu... no comment) a tak som pre mojich chlapcov našla aspoň tieto krásne červené cookies. 
Ja viem, farbu majú úplne bláznivú, ale keď ten valentínsky gýč si to tak žiada, tak prečo nie? 





POTREBUJEME: 
200g hladkej múky
1PL kakaa 1ČL prášku do pečiva 1/4 ČL soli 115g masla 150g hnedého cukru 50g kryštáľového cukru 1 veľké vajíčko 2 PL bieleho smotanového jogurtu 1.5 ČL vanilkovej pasty červené potravinárske farbivo 100g nasekanej bielej čokolády + 50g na zdobenie





POSTUP:
Do misky si preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok a soľ.
V inej mise vyšľaháme maslo s cukrami do peny a pridáme vajíčko.
Jogurt poriadne vymiešame s vanilkou a farbivom - množstvo pridajte podľa intenzity a poriadne zamiešame do cesta.
Nakoniec vmiešame nasekanú bielu čokoládu.
Cesto odložíme na hodinu do mrazničky odležať.
Po vychladení z neho tvarujeme guľôčky vo veľkosti vlašského orecha a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie trochu ďalej od seba.
Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C približne 10-12 minút.
Po upečení necháme sušienky úplne vychladnúť.


Na záver ich ozdobíme roztopenou bielou čokoládou, čokoládovými srdiečkami, prípadne ich zlepíme nutellou, či plnkou z krémového syra a niekoho obdarujeme.

💗

4 komentáre:

  1. Ahoj, prajeme tebe aj tvojmu blogu vela stastnych kilometrov cokolady, masla a zdravych surovin ������ Ranajkovci

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem velmi krasne, az teraz som si vsimla tento komentar! prajem vam krasny den, Ranajkovci :)

      Odstrániť
  2. Ahoj, ešte raz teda úprimne blahoželám!
    Tieto pocity sú mi dobre známe, sama mám podobný dojem, že len píšem do vetra. Ale ak sa nájde jediný čitateľ, tak to má zmysel. A keby nebol ani ten, nevadí. Písanie je svojím spôsobom terapia, radosť, koníček.. z Tvojich príspevkov to cítiť, že to robíš pre radosť a nie práve pre tie "srdiečka", komentáre, pre publikum. Za to som rada.
    Oceňujem Tvoje recepty. Sú nenáročné, inšpirujúce a hoci ak sa na nejaký podujmem a pomením na ňom všetko od základu, ten prvotný popud mohol prísť z Tvojej stránky, čo sa počíta. Fotky máš vždy krásne. Možno nie sú úplne profesionálne, ale srší z nich iná atmosféra. Taká pokojná, domáca, človek má dojem, že je niekde, kde to pozná. Dúfam, že príliš nebľabocem..
    V každom prípade, budem rada, ak sa blog dožije hoci aj dvadsiatich narodenín, ostanem vernou fanúšičkou.
    Maj sa nádherne!!

    OdpovedaťOdstrániť