nedeľa, 7. mája 2017

Mrkvové cupcakes s pomarančovým krémom





Milujem voňavý mrkvový koláč so sviežou polevou z krémového syra.


Je to dokonalý jarný dezert - svieža chuť a tá čerstvá šťavnatá mrkva!

Nedávno som mala v pláne urobiť mrkvovú tortu, no narazila som na tieto cupcakes, ktoré mali takmer rovnaký recept a tak som im proste neodolala. Ich servírovanie je oveľa praktickejšie ako krájať tortu - čo mi, priznávam, až tak dobre nejde. 


MRKVOVÉ CUPCAKES S POMARANČOVÝM KRÉMOM

POTREBUJEME:
200 g jemne strúhanej mrkvy
100 g celozrnnej špaldovej múky
100 g hladkej (špaldovej) múky
175 g hnedého cukru
1,5 ČL prášku do pečiva Dr.Oetker
1 ČL sódy bikarbóny Dr.Oetker
2 ČL perníkového korenia
kôra z 1 pomaranča
150 ml oleja
2 vajíčka
50 g hrubo nasekaných vlašských orechov + 12 polovičiek na ozdobu
kúsky pomaranča na ozdobu
mletá škorica
krém:
250 g mascarpone
250 g krémového syra/tučného jemného tvarohu
80 g zmäknutého masla
Práškový cukor podľa chuti 
4 PL pomarančovej šťavy
môžeme pridať 1 PL javorového sirupu



POSTUP:
Vo veľkej mise zmiešame múky, cukor, prášok do pečiva, korenie,sódu a kôru z 1 (dôkladne umytého) pomaranča.
V inej nádobe vyšľaháme vajíčka a olej a vmiešame suchú zmes.
Nakoniec vmiešame strúhanú mrkvu a vlašské orechy.
Cestom plníme košíčky v muffinovej forme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 20 - 25 minút.
Po upečení necháme vychladnúť.


Krém si pripravíme dôkladným vyšľahaním všetkých uvedených surovín.
Cukor pridávame po lyžiciach, podľa chuti. 
Vychladnuté muffiny potrieme krémom a ozdobíme orechmi a pomarančom, prípadne posypeme škoricou a odložíme aspoň na 2 hodinky do chladničky.



Dobrú chuť a krásny nedeľný podvečer!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára