A ešte vyzerá aj chutí tak trošku exoticky no a na záver najdôležitejšie pravidlo - nevynechať ani jednu surovinu hlavne pri finálnom podávaní, lebo len tak vznikne požadovaná výsledná chuť!
POTREBUJEME:
250g ryže
200g hnedej/zelenej šošovice
1 strednú cviklu uvarenú vo vode do mäkka a očistenú
2 malé cibule nadrobno nakrájané
1 bobkový list
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
3PL olivového oleja
1ČL rímskej rasce
1 citrón
hrsť petržlenovej vňate
POSTUP:
Uvaríme si v osolenej vode domäkka ryžu a scedíme.
V inom hrnci si uvaríme šošovicu s bobkovým listom a strúčikmi cesnaku a pred koncom varenia osolíme, zlejeme a primiešame k ryži.
Cviklu si nahrubo nastrúhame a taktiež primiešame k ryži so šošovicou.
Na oleji si osmahneme cibuľu a na záver smaženia na chvíľu pridáme rímsku rascu, len aby sa rozvoňala a primiešame k ryži so šošovicou a cviklou.
Ochutíme korením a prípadne dosolíme a podávame.
Jednotlivé porcie pokvapkáme citrónom a posypeme petržlenom - tento "bod programu" musí byť, lebo bez neho to finále nie je ono.
Dobrú chuť!
Zdroj inšpirácie: Apetit 1/2014
Tento šalát je nádherný na pohľad. Určite ho vyskúšam...už sa neviem dočkať tej chuti, šošovicu aj cviklu zbožňujem :-) a navyše, niečo, čo vyzerá takto dobre, nemôže niekomu nechutiť :-)
OdpovedaťOdstrániťno chut je taka kontroverzna, poznam ludi, ktori su za chutovu "klasiku" a toto by im veru nechutilo,lebo ta rimska rasca je velmi exoticka pochutina na nase pomery, ale kto rad experimentuje,ten bude, verim, milo prekvapeny :)
Odstrániťvyzera to uzasne!
OdpovedaťOdstrániťPozývam na giveaway o značkové plavky, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html
dakujem! a dakujem aj za pozvanku na giveaway ale velkost S som mala naposledy na ZS, takze uz veeelmi davno a ani sa nepriblizujem k tejto velkosti,takze dam sancu inym - kockam :D
Odstrániť