piatok 15. júna 2012

Pestrý avokádový šalát č.2

Už dlhšie som znovu mala chuť na avokádo a tak som si naposledy kúpila rovno dve. 
No u nás sa väčšinou predávajú ešte nedozreté plody, tak som musela počkať, kým mi dozreli do požadovanej konzistencie a keďže včera prišiel ich "konzumný" čas, tak som sa rozhodla z jedného z nich urobiť si na obed tento rýchly, oku veselý a chutiam lahodiaci jarný/letný šalátik.


 ...bol veľmi fotogenický, takže fotiek je trošku viac...


INGREDIENCIE (2 porcie):
1 zrelé avokádo
2 jarné cibuľky
1 paradajka
2 vajíčka uvarené natvrdo
veľkú hrsť rukoly, alebo aj dve
mleté čierne korenie
soľ
1ČL dijonskej horčice 
olivový olej


POSTUP:
Avokádu vyberieme "srdce" a ošúpeme ho. Nakrájame ho spolu s paradajkou a cibuľkami na drobné kocky a zamiešame. Pridáme aj vajíčka, nakrájané nadrobno a ešteraz premiešame - zľahka, ale vajká sa aj tak "rozdžábu"... :D
Pripravíme si dressing z korenia, horčice, soli a olivového oleja - vyšľaháme ich vidličkou na jednotnú zmes a umyjeme si rukolu.
Dressing môžeme buď naliať na zeleninu a premiešať, alebo pri servírovaní zeleninu len pokvapkať, ale odporúčam vmiešať.
Hotový šalátik servírujeme na rukolovom "hniezde" ...prípadne k nemu podávame chlebík - najlepšie opečený ako hrianku :)


Dobrú chuť!


10 komentárov:

  1. avokado je super, moje oblubene! a v tomto salatiku, hmmmm, parada!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mariannka, aj ja ho milujem, sice najviac len tak lyzickou so stipkou soli a trochou chlebika,ale aj v tomto salatiku bolo vyborne :)

      Odstrániť
  2. hmm jelikož avokádu miluju určitě tenhle salát zkusím co nejdřív:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. šalát vyzerá výborne, fotky sú krásne!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mnam, hned by som si dala porciu! vyzera uzasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. všade avokado joooj ja to chcem ochutnat a stale ked idem okolo toho v obchode neviem ako rozoznat ci je cerstve a ani ako si h pripravit

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. v obchodoch mas avokado skor este nedozrete-tvrdsie,hladke a zelene.. ja ho vzdy take kupim a necham ho tak 3 dni vylozene doma v kosiku s ovocim, alebo vraj aj zabalit ho do novinoveho papiera pomoze a uz ked je na omakanie take mäksie a ma pripadne zacinajuce tmave flaky, ale radsej nech je len makke, lebo tie cierne flaky su niekedy uz znakom hniloby :DDD ..takze ho priebezne treba skontrolovat no a vtedy je hotove na konzum.. nacate plody potom asi treba dat do chladnicky,ale mne sa to este nestalo aby mi z nejakeho ostalo aj do dalsieho dna :DD
      ja najviac milujem avokado fakt len s pecivom,namiesto masla si ho naskrabem lyzickou rozok a iba osolim,ale daju sa z neho robit aj ine dobroty :) tak skusaj :)

      Odstrániť