utorok, 8. júla 2014

Josta muffiny s bazovým sirupom

Ďalší do zbierky muffinových receptov. Pôvodne to bol recept s egrešmi, ale aj josta sa počíta, keďže to je v podstate egreš líznutý čiernou ríbezľou (pre tých, čo o nej doteraz nepočuli).
Majú zaujímavú príchuť cesta - je prevoňané bazovým sirupom - výborný nápad, úplne nová chuť.
Odporúčam vyskúšať (kľudne aj s iným ovocím), je to maximálne sezónna chuť, proste chuť prvej záhradnej úrody.

Tak snáď zachutia  aj Vám...


POTREBUJEME:
225g hladkej múky
3ČL prášku do pečiva
200g trstinového cukru
3 vajíčka
150g bieleho jogurtu
175g roztopeného masla
štipka soli
300g josty/egrešov/čiernych ríbezlí
4PL bazového sirupu

POSTUP:
V jednej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli  a cukor.
V druhej prešľaháme vajíčka,jogurt, bazový sirup a nakoniec vmiešame vychladené roztopené maslo.
Tekutú zmes vmiešame do suchej a nakoniec vmiešame ovocie.
Naplníme košíčky na muffiny (ja mám trošku menšie silikónové a vyšlo mi okolo 20ks) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C na 20 minút.
Po upečení necháme chvíľu chladnúť.
Ak Vám bude ovocie pripadať príliš kyslé, môžete muffiny trošku "osnežiť" práškovým cukrom.


.... tu sú, nech sa páči!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára